Apuasi kaivataan – Estetään yhdessä Ford DiscGolfParkin tuhoutuminen

Rykmentinpuiston metsään suunnitellaan asuinaluetta joka toteutuessaan tarkoittaa Ford DiscGolfParkin tuhoutumista. Suunnitellun asuinalueen alle jää upea yhtenäinen metsäalue, jonka arvo liikunta-, virkistys- ja luontokohteena on kokonaisuutena huomattava.

Ford DiscGolfPark on rakennettu alueelle vuonna 2017 ja heti alusta alkaen rata nousi yhdeksi Uudenmaan ja samalla myös koko Suomen suosituimmaksi radaksi. Ford DiscGolfPark on erittäin arvostettu pelaajien keskuudessa ja radalle matkustetaan pidemmältäkin pelaamaan. Radan suosioon on monia syitä ja yksi niistä onkin sen ainutlaatuinen maasto, vanhat armeijan aikaiset poterot sekä ampumavallit tarjoavat erinomaista vaihtelua pelattaviin väyliin. Frisbeegolfradan keskeinen sijainti urheilukeskuksen yhteydessä sekä Hyrylän keskustan palveluiden läheisyydessä on osoittautunut radan käyttäjille keskeisiksi kriteereiksi pelattavaa rataa valittaessa.

Ford DiscGolfParkin suosioista kertonee paljon sen kävijämäärät. Vuonna 2020 arvioimme radalla pelanneen noin 70 000 pelaajaa ja tämän vuoden aikana pelaajia arvoidaan käyneeen jo noin 50 000. Radalla pelataan ympäri vuoden, myös talven kovimmilla pakkasilla. Luonnollisesti suurin massa on pelaamassa kesäaikana ja silloin radalla pelataankin noin 200-500 kierrosta päivän aikana.

Ford DiscGolfParkissa on jo usean vuoden ajan järjestetty isoja ja suosittuja kilpailuja. Frisbeegolfrata on ollut näyttämönä mm. Euroopan suurimmassa ja maailman toiseksi suurimmassa frisbeegolfkilpailussa (Tyyni) vuodesta 2018 alkaen. Kyseisessä kilpailussa on mukana noin 500-1000 kilpailijaa vuodesta riippuen. Suomen kärkipelaajien lisäksi kilpailussa on ollut mukana myös maailman parhaita pelaajia. Tänä vuonna radalla on järjestetty esimerkiksi Amatöörien SM-kilpailujen karsinta kesäkuun alussa. Pienempiä yhden tai kahden kierroksen kilpailuja järjestetään noin kuukauden välein ja joka toinen viikko radalla on viikkokisat, jossa myös nuoret ja lajiin tutustuvat pelaajat pääsevät kisailun makuun matalalla kynnyksellä.

Nyt tarvittaisiin siis juuri sinun apua! Pyytäisimme, että kävisit allekirjoittamassa adressin, jossa vaaditaan, että Rykmentinpuiston metsä on säilytettävä.

Linkki adressiin:

https://www.adressit.com/rykmentinpuiston_metsa_sailytettava_ja_puistokyla_arvioitava_uudelleen

Adressia saa halutessaan jakaa myös eteenpäin omissa sosiaalisen median kanavissa!