Teemu Honkanen Amatöörien SM-Kisojen MA1-luokan voittoon

Frisbeegolfin SM-kilpailut pelattiin amatöörien osalta edellisenä viikonloppuna 6.-8.8.2021 Valkeakoskella Korkeakangas DiscGolfParkissa. MA1-luokan voittoon tiensä taisteli Frisbeegolfclub Hyrylä ry:n Teemu Honkanen. Tulosten valossa kilpailu ei ollut erityisen normaali ja se kävi myös selväksi, kun Teemulta kyseltiin tunnelmia.

Kilpailun lopputulos on tiedossa ja mestaruus tuli kotiin, mutta kerrataan hieman itse kisaa. Ensimmäinen kierros oli melkoinen tykitys sinulta, 15 birdietä putkeen; tajusitko sitä itse kierroksella, että nyt on menty lujaa vai pelasitko väylä kerrallaan miettimättä tulosta?

– No joo, nää kisat oli kauden päätavoitteita ja tottakai tuntuu hyvältä voittaa ne. Ensimmäinen päivä oli todella hyvä. Peli tuntui alusta asti hyvältä ja varmalta ja se näkyi tuloskortissa. -15 kierrostulos ja 1083 reitattu kierros tuntuu erittäin hyvälle. Itse kierros alkoi hyvin ja sain heti pari hyvää puttia ja heitto tuntui varmalta. En tuloksia katsonut kertaakaan, mutta etuysin jälkeen tajusin, että ei vielä yhtään paria. Siitä vaan piti jatkaa omaa peliä heitto kerrallaan ja sainkin takaysin alkuun vielä kuusi birdietä putkeen. Vikat kolme väylää eivät olleet itselle niin hyviä ja halusin vain selvitä niistä kunnialla, enkä leikkiä sankaria. Mielessä oli jo kuitenkin kisan voitto enemmän kuin kierrostulos. Ne meni hyvin ja kolme paria siihen loppuun.

Toinen kierros oli sitten ilmeisesti taistelua, vaikuttiko ensimmäisen kierroksen jälkeinen paine?

– Toinen päivä oli erittäin haastava, en tiedä vaikuttiko edellinen päivä, mutta peli ei tuntunut missään vaiheessa hyvälle; ei päässyt birdiepaikoille ja jatkuvaa parin taistelua. Siihen päälle vielä yksi triplabogey, mikä ei ainakaan helpottanut peliä. +1 kierrostulos ja tosi pettynyt olo, mutta silti yhden heiton johto kokonaistuloksissa. Piti vain kasata ajatukset ja keskittyä finaalipäivään.

Kolmannella kierroksella palasit sitten taas rutiiniin ja ratkoit voiton kolmella viimeisellä väylällä. Mitä oli mielessä näiden viimeisten kolmen väylän aikana?

– Finaalikierroksen alku oli haastava, etuysi oli taistelua; kolme bogeyta ja kolme birdietä. Sitten ajattelin vain, että osaan tämän homman; nyt pelataan heitto kerrallaan huolella ja se riittää kyllä. Kaksi väylää ennen loppua eroa mun ja Paussun välillä oli vain yksi heitto, mutta sitä en tiennyt silloin tarkkaan. Tiesin vain, että erot olivat tosi pienet. Väylälle 17 nostobirdie ja kaverille par. Vikalle väylälle mentäessä katsoin tuloksia ja johdin kahdella heitolla. Halusin vain lähelle koria ja se onnistui – toinen nostobirdie putkeen ja takaysin tulos -6. Se riitti suomenmestaruuteen.

Onnittelut vielä kerran Teemu seuran puolesta! Onko vielä jotain mitä haluasit sanoa?

– Iso kiitos järjestäjäseuralle (Valkeakoski Disc Golf, VlkDG) ja kaikille, jotka oli mukana järjestämässä tapahtumaa! Kaikki sujui hyvin ja puitteet oli kunnossa. Kiitos kanssapelaajille erittäin tiukasta ja hyvästä kilpailusta. Kiitos myös omalle seuralle Frisbeegolfclub Hyrylälle. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kuvat: SFL/Jarno Mäkinen