Frisbeegolfclub Hyrylä ry

Frisbeegolfclub Hyrylä ry

Frisbeegolfclub Hyrylä ry on urheiluseura kaikille frisbeegolfin harrastajille sekä lajista kiinnostuneille, joka on perustettu edistämään frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksia Tuusulassa. Seuran perustamiskokous pidettiin 22.08.2013, jossa läsnä olivat seuran perustajajäsenet Seppo Eteläaho, Vesa Hannula, Joni Tirkkonen ja Anton Pöyry.

Seuran perustamisen alkuunlaittavana voimana oli nyt jo lakkautetun Ristikiven frisbeegolfradan valmiiksi saaminen. Ristikiven frisbeegolfradan ensimmäiset yhdeksän väylää valmistui vuonna 2013 ja täyspitkäksi 18-väyläiseksi rata laajennettiin vuonna 2015. Vuonna 2017 yhteistyössä Fordin kanssa valmistui AA1-luokituksen omaava Ford DiscGolfPark. Hyrylän urheilukeskuksen alueella toimi myös Tuusulan kunnan ylläpitämä yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata vuoteen 2020 saakka, kunnes se purettiin alueella tehtävien rakennustöiden vuoksi. Uusimpana ratahankkeena toteutettiin yhteistyössä Fordin kanssa Ford Amateur DiscGolfPark, joka avattiin marraskuussa 2020 korvaamaan suljettu Ristikiven frisbeegolfrata.

Frisbeegolfclub Hyrylä on jäsenmäärältään yksi Suomen suurimmista frisbeegolfseuroista ja vuoden 2020 lopussa jäseniä olikin noin 150. Valtaosa seuran jäsenistä on Tuusulasta, mutta mukana on myös runsaasti jäseniä muulta Uudenmaan alueelta. Frisbeegolfclub Hyrylä ry on jäsenseurana Suomen frisbeegolfliitossa.

Frisbeegolfclub Hyrylä ry:n tarkoituksena on edistää jäsentensä harrastusmahdollisuuksia ja toimia samoin ajattelevien harrastajien kokoavana elimenä sekä jäseniään edustavana järjestönä. Seuran päätapahtuma on vuosittain järjestettävä seuranmestaruuskilpailu, joka on vakiintunut kolmeen eri kilpailumuotoon; yksilökilåailu, parikilpailu sekä puttikilpailu. Viikkokisojen lisäksi seura järjestää aktiivisesti yhteistyökumppaneidensa kanssa myös muita kilpailuja eri tasoisille pelaajille mukaanlukien PDGA-sanktioidut kilpailut.

Frisbeegolfclub Hyrylä ry:n tulevaisuuden tavoitteiden kirkkaimpana kärkenä on lisätä naisten ja junioreiden määrää lajin parissa sekä madaltaa kynnystä entistä enemmän lajiin tutustumiseen kaikkien ryhmien osalta.

Tule mukaan mahtavaan porukkaan! Liittymisohjeet löydät täältä.